Öltöny és Divatház
Divatblog

Ezeket a kiegészítőket érdemes öltönyhöz viselni

A megfelelő kiegészítők kiválasztása a tökéletes összképhez

Egy férfi öltözékében minden esetben hangsúlyossá válik a kiegészítők jelenléte, éppen ezért érdemes óvatosan bánni velük.

A díszzsebkendőn és a hajtókán túl gondolnunk kell az övekre, pénztárcákra és az órákra is. 

A harmonikusan megválasztott kiegészítők tökéletes alapját képzik a megjelenésnek, ezért mutatunk pár trükköt a kiválasztásukra. 

Az egyik legtöbb odafigyelést igénylő kiegészítők közé tartoznak a pénztárcák és a táskák. Fontos, hogy kellő figyelmet szenteljünk a kiválasztásukra, ugyanis könnyedén mellényúlhatuk. Egy táska könnyedén nőies vonalat vihet az összképünkbe. 
Pénztárcánk külleme rendkívül árulkodó lehet a rangunkat illetően, így jobb, ha kerüljük a szétrongyolódott, elnyűtt vagy apróval teletömött darabokat egy-egy fontosabb eseményen, üzleti vacsorán.

 

Egy jó öv nemcsak egyben tartja az öltözékünket, hanem segít "megtörni az összképet", ezáltal sokkal magasabbnak és vékonyabbnak láttatja viselőjét. Ehhez azonban fontos , hogy megfelelő összhangban legyen az öv színe a nadrág és a cipő színével is. 

Ha igazán férfias akarsz lenni nem maradhat a gardróbodban a díszzsebkendő sem. A férfi dvatvilágban egyre meghatározóbb szerepet kap ez a kiegészítő. Nem csoda, hiszen tökéletes eszköze annak, hogy a ruhánkon keresztül bemutassuk a személyiségünket. 

A nyakkendőtű egyszerre funkcionális és divatos kiegészítő. Felcsatolásával precízen biztosíthatod  a nyakkendőd helyzetét, emellett bátran használhatod, ha egy kis egyedi stílust szeretnél varázsolni az alkalmi viseletednek. De, ha nem szeretnél túlzásba esni egyszerűen használj egy visszafogott arany vagy ezüst darabot. 

Sokan úgy gondolják, hogy a mandzsettagombok használata túlzás, azonban egy szolid darab választása esetén remekül kihangsúlyozhatjuk vele stílusunkat. 

Egy klasszikus acél óra felcsatolásával nem lehet mellé lőni egy üzleti vacsorán, esküvőn, vagy bármilyen hivatalos eseményen sem. Ha nem szeretnél túlzásokba esni, akkor egy letisztultabb kék vagy szürke számlapú óra jó kiegészítő lehet a legöbb stílusú öltönyhöz. Ma már az órák többségének könnyedén lecserélhető a szíja, így az sem jelenthet problémát, ha más-más stílusú órára lenne szükséged a szetthez.

Amint beköszönt a hűvös idő, előkerülnek a gardrób mélyén elrejtett sálak. Akkor sem kell aggódnod, ha egy hétköznapibb szetett is választasz, ugyanis egy lazább sál is tökéletes kiegészítő lehet. De nem csak a hidegtől óv meg ez a nagyszerű kiegészítő, hanem a kabátok, zakók nyaki részét is stílusosan kiemeli. Egy merészebb mintázatú vagy színű sál jó módja lehet, hogy energikusabbá tegyük megjelenésünket.  

Ezekre ügyelj, ha nyakkendő nélkül indulsz el otthonról!

Ezekre ügyelj, ha nyakkendő nélkül indulsz el otthonról!

"Nyakkendő nélkül is jól fogok kinézni?"

Te is feltetted már magadban ezt a kérdést? Ha igen, akkor nagyon jó helyen jársz, ugyanis mutatok neked pár tippet, amik segítségével nyakkendő nélkül is elegánsan nézhetsz ki. 

A király új ruhája

A király új ruhája

A cím ellenére nem Andersen tanulságos történetét osztjuk meg Önökkel, hanem a férfidivat szempontjából legfontosabb királyt mutatjuk be.

A névtelen hős

A névtelen hős

Amint azt korábban már leírtuk, az öltönyt eredetileg II. Károly alkotta meg. A korabeli öltöny viszont nem sokban hasonlított mai rokonára. Mint Einstein a fizikában, a férfidivatban is volt egy zseni, aki megreformálta és világméretekben elterjesztette.

Egy igazi ellentmondás

Egy igazi ellentmondás

Kit öltöztet és kit "vetkőztet" az öltöny?