Öltöny és Divatház
Divatblog

Ezekre ügyelj, ha nyakkendő nélkül indulsz el otthonról!

5 tipp a nyakkendő nélküli elegáns viselethez.

"Nyakkendő nélkül is jól fogok kinézni?"

Te is feltetted már magadban ezt a kérdést? Ha igen, akkor nagyon jó helyen jársz, ugyanis mutatok neked pár tippet, amik segítségével nyakkendő nélkül is elegánsan nézhetsz ki. 

Vannak olyan események, amikor a nyakkendő viselése kötelező, mint például egy temetés, esküvő vagy egy hivatalos rendezvény. Viszont, ha lazább helyre készüsz, a nyakkendő viselése opcionális. Azonban, ha a nyakkendő elhagyása mellett döntessz jobb, ha néhány apróságra oda figyelsz.

 

  1. Ne feledkezz meg a gallérról és az ingnyakról. Ugyanis nyakkendő viselése esetén ezeknek a tartása biztosított, anélkül viszont egyes ingek nem tartják meg a formájukat. Ha nyakkendő nélkül indulsz útnak, mindig figyelj oda az ing megfelelő tartására, ugyanis a gallér és az ingnyak adja meg a tökéletes ívet a nyaknak és keretet az arcnak. 
  2. Ne rejtsük el az ing nyakát a gallér alá. Nyakkendő nélkül az ingnyak vezeti a tekintetet, így azt semmiképp nem szabad elrejteni.
  3. Nyugodt szívvel kigombolva hagyhatjuk az ing felső 1-2 gombját, így sokkal kényelmesebb lesz a viselet és a zakó, öltöny V alakját is kiemeli, illetve keretet ad az arcnak. 
  4. Tedd egyedivé a szettet egy díszzsebkendővel! Egy különleges mintázat vagy kontrasztos szegély igazán kiemel és hangulatossá varázsol akár egy egyszerűbb öltönyt is. 
  5. Ha a zakót vagy öltönyt le akarod venni, akkor az összkép az ingen múlik. Ha merészebb vagy, akár választhatsz olyan anyagot, mintát vagy színt is, ami különlegessé, nem megszokottá teszi az összképet.   

nyakkendonelkulielegansviselet  

Egy igazi ellentmondás

Egy igazi ellentmondás

Kit öltöztet és kit "vetkőztet" az öltöny?

Tippek a tökéletes téli esküvőhöz

Tippek a tökéletes téli esküvőhöz

Miért pont téli esküvő? Igen, tudom! A téli hónapok dermesztően hidegek, sötétek és komorak… Legalábbis sokan ezzel próbálnak téged eltántorítani attól, hogy téli esküvőről álmodozz! DE gondolj csak bele! Mi lehetne romantikusabb a lágyan szállingózó hópelyheknél, a varázslatos fényeknél, karácsonyi díszeknél és a melengető kandallótűznél?