Öltöny és Divatház
Divatblog

Tippek a tökéletes téli esküvőhöz

Téli esküvőről álmodozol?

Miért pont téli esküvő? Igen, tudom! A téli hónapok dermesztően hidegek, sötétek és komorak…

Legalábbis sokan ezzel próbálnak téged eltántorítani attól, hogy téli esküvőről álmodozz!  

DE gondolj csak bele! Mi lehetne romantikusabb a lágyan szállingózó hópelyheknél, a varázslatos fényeknél, karácsonyi díszeknél és a melengető kandallótűznél?    

Szerintem semmi!

Az időjárás miatt pedig nem kell aggódnod! Ha igazán felkészülsz mindenre, nem okozhat problémát sem a hóesés, sem a mínuszok.

A megfelelő előkészületekhez hoztam neked pár tippet, ami segíthet a legtökéletesebb mesebeli esküvő megszervezésében.

  1. Mindenképp elsődleges a meleg ruházat. A mennyasszony viselhet egy hosszú ujjú menyasszonyi ruhát, melyet rendkívül hangsúlyossá tehet egy szőrmés köpeny. Egy stílusos csizma megóvhatja a lábad az átázástól, ráadásul szintén észrevehetetlen a hosszú ruha alatt.
  2. A vőlegény számára tökéletes lehet egy bársony öltöny, ami manapság kezd egyre divatosabbá válni.
  3. Ne feledkezz meg az aláöltözetekről sem! Hideg időben jól jöhet egy vastagabb harisnya és jeager alsó, ami távol tart titeket a betegségtől, ráadásul a ruha alatt észrevétlen marad!
  4. Gondolj a koszorúslányokra is! Számukra is biztosítani kell a megfelelő ruházatot.
  5. A korán kezdődő sötétedést elűzheted pár gyertyafénnyel, amik rendkívül ünnepélyessé tehetik életed legfontosabb eseményét. Ráadásul a gyertyán kívül más karácsonyi kiegészítő is jól mutathat a dekorációban, mint például a gyöngyfűzérek, az aranyozottan csillogó karácsonyi díszek, vagy a fehérezüst pelyhek.   
  6. A vendégek érkezését is rendkívül különlegessé teheted pár aprósággal is. Fogadhatod őket egy teasüteménnyel, amit egy forróital mellé kínálsz. A hideg időben ezzel biztosan nem tudsz mellé lőni.  
Egy igazi ellentmondás

Egy igazi ellentmondás

Kit öltöztet és kit "vetkőztet" az öltöny?

A névtelen hős

A névtelen hős

Amint azt korábban már leírtuk, az öltönyt eredetileg II. Károly alkotta meg. A korabeli öltöny viszont nem sokban hasonlított mai rokonára. Mint Einstein a fizikában, a férfidivatban is volt egy zseni, aki megreformálta és világméretekben elterjesztette.

A király új ruhája

A király új ruhája

A cím ellenére nem Andersen tanulságos történetét osztjuk meg Önökkel, hanem a férfidivat szempontjából legfontosabb királyt mutatjuk be.